Okulumuzda Yangın Tadbikatı Yapıldı

Okulumuzda Sivil Savunma Haftası kapsamında yangın tadbikatı yapıldı

27.02.2018 665

Fikriye ve Mehmet Çakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde Sivil Savunma Haftası kapsamında Ermenek Belediyesi İtfaiye birimi ile birlikte organize edilen yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

İtfaiye personelinin verdiği kısa seminerin ardından, tüm okul personelinin ve öğrencilerin katıldığı uygulamalı tatbikata geçildi. Çalan sirenle birlikte kısa sürede okul boşaltıldı ve tüm personelle birlikte öğrenciler acil toplanma alanında bir araya geldi. Okulumuz, yaşancak olası acil duruma hazır olduğunu bu tadbikat sayesinde kanıtlamış oldu.

Tadbikatta, üst katta mahsur kalan bir öğrencinin, itfaiye merdiveni yardımıyla binadan tahliyesi sağlandı, sağlık ekiplerinin dumandan zehirlenen öğrenciye ilk yardım uyguladığı tadbikat, söndürme tekniklerinin gösterilmesiyle son buldu.

Bu tadbikatın gerçekleştirilmesinde emeği geçen, başta Fizik Öğretmenimiz Elif ÜSTÜN´e, Ermenek Belediyesi İtfaiye ekiplerine, okulumuz öğretmenlerine ve tadbikatı baştan sona dikkatle izleyen değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

27-02-201827-02-201827-02-2018

27-02-201827-02-2018